Kaartspel Mochelen

Kaarten spelen is zo oud als de straat maar kaartspellen blijven leuk. Daarentegen is Mochelen één van de minder bekende ouderwetse kaartspellen met speelkaarten, net zoals het wie is de ezel kaartspel. Het is zo erg dat tegenwoordig niet veel mensen meer weten wat het kaartspel Mochelen is. Maar het is dus gewoon Patience of Solitaire. Vooral de oudere generatie mensen die verblijft in een rusthuis of woont in een service flat is verzot op Mochelen. Sterker nog, zij spelen het nog op de ouderwetse manier met twee spelers. Een speelwijze die de huidige generatie niet eens meer kent. Dat is niet alleen zo voor dit kaartspel maar ook voor andere kaartspellen. Voorbeelden zijn Wiezen, Zenuwen, Meppen, Oorlogje, Presidenten, Hartenjagen, Stronten, Kingen, Zwarte pieten en Wippen.

Kaartspel Mochelen Spelen

Het doel van Mochelen is de stapels kaarten op kleur sorteren, oplopend van aas naar koning of andersom. Veel liefhebbers spelen graag de Mochelen spelvarianten met meer uitdaging. Spelers die het liefst het kaartspel Spider Solitaire spelen, moeten dan ook goed opletten met de extra features. Maar in principe is ook dit een Mochelen kaartspel in een zeer leuk kleedje. Aangezien Mochelen een geluksspel is, zal het niet altijd lukken om te winnen. De manier waarop de kaarten gedeeld zijn, bepaalt of het spel gewonnen kan worden.

Kaartspel 52 vs Mochelen

In tegenstelling tot Mochelen is de benaming Kaartspel 52 dan wel weer heel bekend. Bovendien is dit kaartspel niet helemaal hetzelfde als Mochelen vroeger omdat de meeste spelvarianten niet alleen worden gespeeld. Mochelen behoort niet meer tot de categorie kaartspellen voor 2 en al helemaal niet meer bij kaartsspellen voor 3.

Mini Patience of Mochelen met de Kaarten

Voor de spelers die het spel Mochelen nog in het echt willen spelen zijn grote kaarten niet handig. Niet alleen voor de spelers die alleen spelen zijn er speciale Patience kaarten maar ook voor de liefhebbers die in groep willen spelen. De gewone Patience kaarten zijn de grotere kaarten en de kleinere kaarten zijn de Mini Patience kaarten die wat kleiner zijn. Handig dus als ge met meer wilt spelen.

In de online winkel kunnen kaartspellen zoals het Mochelen kaartspel of Solitaire kaartspel gevonden worden bij de afdeling spelaccesoires of bij de gezelschapsspellen. Best is dan niet te vragen naar Mochelen kaarten want negen kansen op tien kennen ze het niet en zullen ze zeggen dat ze het niet hebben. Vraag dus altijd naar Patience kaartspel, Mini Patience of Solitaire kaartspellen.

Mochelen Kaartspel alle kaarten op rangorde

Mochelen Kaarten

Net zoals bij andere kaartspellen, zijn de maten van de kaarten voor Mochelen Spelen uniek:

  • Patience kaartspel: 42 mm x 63 mm
  • Mini Patience: 29 mm x 39 mm
  • Kwartet: 62 mm x 99 mm
  • Bridge Size 59 mm x 91 mm
  • Bridge: 57 mm x 89 mm
  • Poker: 63 mm x 88 mm

In de online winkel kunnen kaartspellen zoals het Mochelen kaartspel of Solitaire kaartspel gevonden worden bij de afdeling spelaccesoires of bij de gezelschapsspellen. Best is dan niet te vragen naar Mochelen kaarten want negen kansen op tien kennen ze het niet en zullen ze zeggen dat ze het niet hebben. Vraag dus altijd naar patience kaartspel, mini patience of solitaire kaartspellen.

Kaartspel Mochelen en Kaartspelletjes Patience Online

Mochelen als online spel zullen we niet zo vaak tegenkomen maar wel als een kaartspelletje Patience online. Zonder overdrijven, er is geen enkel kaartspel dat zo veel spelvarianten kent als Patience of Solitaire online. De twee bekendste spelvarianten zijn Klondike en het kaartspel Crescent Solitaire. In tegenstelling tot in het echt, zijn hier dus geen echte speelkaarten nodig. Online kunnen sommige spellen gratis gespeeld worden zonder reclames.